Deserty

Deserty

Placičky z ovesných vloček a mrkve

Ingredience – 4 porce:

  • 5 ks mrkev,
  • strouhanka,
  • mletý černý pepř,
  • 1 ks cibule,
  • 3 ks vejce,
  • 150 g ovesné vločky,
  • mléko,
  • sůl.

Postup:

Placičky z ovesných vloček a mrkve jsou výborné teplé i studené.

Ovesné vločky, případně žitné nebo ječné, zalijeme mlékem v kastrůlku tak, aby byla hladina těsně nad vločkami a necháme zahřát. Mícháme, aby se nám vločky nepřipálily ke dnu. Jakmile je mléko teplé - ne horké, vypneme plamen a necháme stranou, dokud vločky mlékem nenasáknout.

Mezitím si očistíme a nastrouháme mrkev, cibuli nakrájíme nadrobno, osolíme a opepříme, přidáme vejce. Vše smícháme s vločkovou směsí, a stejně jako bramboráky, zahustíme strouhankou nebo hladkou moukou, aby nám těsto dobře lepilo. Na rozpáleném oleji pečeme placičky z ovesných vloček a mrkve po obou stranách dozlatova. Z uvedeného množství připravíme asi 25 kousků.


Jáhlovotvarohový dezert

Ingredience - 4 osoby:

  • 80 g jáhel,
  • 80g tvarohu,
  • 20g cukru,
  • 200 ml mléka,
  • vanilkový cukr,
  • ovoce na ozdobení,
  • čokoláda na posypání 1 ks.

Postup:

Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme v mléce do měkka. Ještě horké je rozmixujeme s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem. Pokud je krém moc hustý, rozředíme trochou mléka. Nalijeme do pohárů, poklademe ovocem a ozdobíme strouhanou čokoládou.



Spočítat BMI PROGRESS MEDICAL

© 2017, OB klinika a.s. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na Profesionální CMS | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑